До експлуатації допущені 30 моделей різних типів дронів українського виробництва - Резніков

До експлуатації допущені 30 моделей різних типів дронів українського виробництва - Резніков

Ексклюзив
Укрінформ
Українські виробники/розробники безпілотних літальних апаратів, які вже пройшли випробування, завантажені на 100%.

Про це міністр оборони Олексій Резніков розповів в інтерв’ю Укрінформу.

Він зазначив, що не має права розповідати про контракти, укладені Міністерством оборони України з виробниками дронів. Однак Резніков поінформував: "Я можу сказати, що офіційно тільки нових українських дронів 30 моделей різних типів допущено до експлуатації: розвідувальних, ударних, камікадзе тощо. У тому числі – 10 моделей FPV-дронів. А кількість їх випуску залежатиме від самих виробників. От скільки вони спроможні будуть випускати – все буде наше. Ми все у них купимо – за державні кошти".

Водночас міністр оборони зауважив, що українські виробники/розробники, чиї БпЛА вже пройшли випробування, завантажені на 100%. Він висловив думку, що вже згодом Україна вийде на "пристойні показники" з виробництва дронів.

"Паралельно, розуміючи важливість наявності кваліфікованих пілотів, ми запускаємо військову школу операторів FPV-дронів, розвідувальних БпЛА та роботизованих платформ. Школа розрахована на високофахову військову підготовку та перепідготовку. Важливо – саме військові пілоти готуватимуть військових пілотів. Більше деталей дати поки не можу, але плани доволі амбітні", – додав він.

Читайте також: Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ дрон зі штучним інтелектом

Як повідомляв Укрінформ, раніше Резніков спрогнозував істотне збільшення виробництва різних українських дронів уже цієї осені.

3 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що упродовж тижня запропонує парламенту звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони і призначити на відповідну посаду чинного голову Фонду державного майна Рустема Умєрова.

4 вересня Резніков повідомив, що подав до Верховної Ради заяву про відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-