Україна отримає восени десять бронетранспортерів від Канади

Україна отримає восени десять бронетранспортерів від Канади

Укрінформ
Цієї осені Канада відправить до України 10 бронетранспортерів різного призначення.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у Міністерстві оборони Канади.

“Перші 10 з 50 колісних бойових броньованих машин, які Канада передасть Україні, будуть доставлені до Європи влітку. Тоді ж українці пройдуть на них навчання, після чого восени машини будуть переміщені до України”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що ці БТР виробляються на території Канади. Про виділення 50 таких транспортних засобів, в тому числі медично-евакуаційного призначення, було оголошено у вересні минулого року під час візиту до Канади Володимира Зеленського.

Окрім цього, у липні Україна отримає 10 канадських багатофункціональних надувних суден, передача яких була анонсована у січні. Водночас надійдуть запасні деталі до них. Усе це разом коштує близько 15 млн дол. США.

Читайте також: Канада виділить Україні понад $2,3 мільйона на виробництво бойових дронів

В оборонному відомстві також нагадали, що у канадській військовій академії безкоштовно проходять мовні курси 14 українських пілотів, які згодом опановуватимуть F-16.

“Канадська військова допомога Україні демонструє нашу відданість забезпеченню українців військовою підтримкою, необхідною їм для відбиття незаконної та невиправданої російської агресії”, - наголосили у Міноборони.

Читайте також: Українські депутати в Оттаві закликали Канаду збільшити військову допомогу

Як повідомлялося, після початку російського повномасштабного вторгнення, Канада надала Україні різноманітної військової допомоги на більш як 3 млрд дол. США.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-