У Держдепі заявили, що у питанні зброї перебувають у тісному контакті з Україною

У Держдепі заявили, що у питанні зброї перебувають у тісному контакті з Україною

Укрінформ
У США добре обізнані про потреби України в озброєнні, оскільки перебувають у близькому контакті з українськими лідерами, і ретельно оцінюють оборонні запити Києва.

Про це сказав заступник держсекретаря США Річард Верма в інтерв’ю Укрінформу, коментуючи можливість передачі у майбутньому Україні літаків F-16 та ракет далекого радіусу дії.

За словами дипломата, метою його нещодавнього візиту до Києва була, зокрема, оцінка безпекової допомоги та краще розуміння потреб ЗСУ. Верма зауважив, що у США “дуже детальний процес” оцінки потреб України у сфері озброєння, коли надходять відповідні запити.

“Але я просто дивлюся на те, що було надано досі, це мене дуже підбадьорило та вразило. І ми зробимо так, щоб Україна змогла захиститися і перемогти в цій боротьбі”, - підкреслив Верма.

Американський дипломат зауважив, що оцінка деяких оборонних запитів України відбувається без зволікань.

Читайте також: Поки триває війна в Україні, треба шукати інші інструменти впливу на Росію - Держдеп США

“Я не хочу говорити за людей у Пентагоні чи в нашій системі, коли ці рішення зараз приймаються, але треба чітко сказати, що ми дуже близькі до українських лідерів і знаємо їхні потреби (в озброєнні – ред.), і ми оцінюватимемо їх, адже боротьба триває”, - наголосив Верма.

Він додав, що США рішуче налаштовані, щоб Україна змогла повернути всі свої території.

Як повідомлялося, за інформацією CNN, адміністрація президента Джо Байдена протягом останніх тижнів дала зрозуміти європейським союзникам, що США не перешкоджатимуть їм у постачанні винищувачів F-16 в Україну.

Фото: DeptofDefence

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-