російські полонені зможуть дзвонити додому раз на кілька днів - Мін’юст

російські полонені зможуть дзвонити додому раз на кілька днів - Мін’юст

Укрінформ
Кожен російський військовополонений зможе спілкуватися з рідними за допомогою IP-телефонії раз на кілька днів.

Як передає Укрінформ, про це інформує Міністерство юстиції України у Фейсбуці.

Зазначається, що згідно з Женевськими конвенціями, військовополонені повинні мати можливість спілкуватися з рідними та близькими.

У Мін’юсті зауважують, що під час Першої та Другої світових воєн цю можливість забезпечувала пошта, а зараз крім неї військовополонені можуть скористатися послугами IP-телефонії.

“Це важливий крок у напрямку дотримання прав військовополонених згідно з нормами Женевських конвенцій. Полоненим важливо підтримувати зв’язок з родинами, щоби уникнути депресій та навіть суїцидів. Кожен російський військовополонений зможе дзвонити додому раз на кілька днів”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Командування ЗСУ звернулося до російських солдатів: у вас є шанс вижити і повернутися додому

Зазначається, що тривалість однієї розмови – до 15 хвилин. Розмови будуть записані та зберігатимуться на сервері. Забезпеченням та організацією проєкту займається Міністерство юстиції.

У Мін’юсті нагадують, що 11 серпня 2021 року Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка надає можливість користуватися ІP-телефонією в місцях ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на презентації нової доповіді Управління ООН з прав людини щодо України за період з 1 лютого до 31 липня 2022 року заявила, що Місія ООН досі не отримала доступу до місць утримання росією українських військовополонених, тоді як безперешкодно відвідувала місця інтернування російських полонених в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-