Інавгурацію Трампа супроводжують масові протести

Інавгурацію Трампа супроводжують масові протести

Фото
Укрінформ
Десятки тисяч людей вийшли на вулиці Вашингтона в день інавгурації 45 президента США, які виступають проти ініціатив, озвучених представниками адміністрації Дональда Трампа, що згортають соціальні програми та мають ознаки расизму.

Протестувальники розмістили свої пікети, здебільшого, поблизу спеціальних перепускних пунктів, звертаючи увагу гостей церемонії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вийшли на акцію протесту разом з коаліцією "ANSWER Coalition", яка є частиною потужного руху в Сполучених Штатах проти війни й расизму. Наша мета сьогодні – об'єднати людей разом та показати Америці й світу, що в перший день президентства Дональда Трампа ми готові протистояти його політиці та організовувати людей для цього", - розповів в коментарі агентству представник ANSWER Coalition Девід Хавранік.

Він зауважив, що їх акція, яка зібрала в Вашингтоні тисячі представників коаліції, не спрямована на те, щоб зупинити процес інавгурації. "Ця акція – лише початок, однак реальний початок великого руху та розширення нашої коаліції", - зазначив активіст. Він зауважив, що його організація прагне донести до нової адміністрації протест, та продовжить боротися проти озвучених ініціатив, які загрожують громадській освіті та медичному страхуванню для незаможних людей.

На акціях протесту в день інавгурації вийшли також активісти організації "Black Lives Matter" ("Життя чорних має значення"), яка виступає проти насильства по відношенню до чорного населення та вбивств поліцейськими афроамериканців. Вони прикували себе наручниками до залізних парканів. Крім того, були організовані окремі протести ЛГБТ-спільноти.

Загалом, за словами активістів, на вулиці вийшли представники близько десятка коаліцій, які об'єднують окремі організації протестного руху. Очікується, що після інавгурації, впродовж вихідних, у масових демонстраціях візьмуть участь сотні тисяч людей.

Фото: Ярослав Довгопол

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-