Бербок - про кібератаки РФ: Це не залишиться без наслідків

Бербок - про кібератаки РФ: Це не залишиться без наслідків

Укрінформ
Російські кібератаки на електронні поштові скриньки однієї з найбільших демократичних партій Німеччини не залишаться без відповіді.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок сказала під час візиту в Австралію, повідомило в соцмережі Х МЗС Німеччини.

«Минулого року деякі політики Соціал-демократичної партії зазнали потужної кібератаки. … Сьогодні ми можемо однозначно віднести цю атаку до угруповання APT28, яке контролюється російською спецслужбою ГРУ. Іншими словами, державні російські хакери атакували Німеччину в кіберпросторі. Це абсолютно неприйнятно і не залишиться без наслідків»», — зазначила Бербок, додавши, що розслідування по цій справі завершено.

Читайте також: У Чехії заявили про спроби Росії паралізувати європейську залізничну мережу

У січні минулого року облікові записи електронної пошти Соціал-демократичної партії Німеччини, яка наразі є партією влади, зазнали кібератаки. В СДПН тоді не виключили можливу крадіжку деяких даних з окремих скриньок. За висновками експертів Управління з охорони конституції Німеччини (контррозвідки), відповідальність за кібератаку несе підрозділ російської військової розвідки ГРУ, а саме відомий підрозділ APT28. Раніше цей підрозділ, який ще має назву «Fancy Bear», проводив кампанії з дезінформації та пропаганди в кіберпросторі.

Читайте також: РФ намагалася вплинути на політичний процес в Австрії - канцлер

Як повідомлялося, минулого року APT28 проводила масштабну кампанію проти кількох європейських країн, зокрема Німеччини, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Чехії та Великої Британії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-