У Вашингтоні починаються заходи до інавгурації Трампа

У Вашингтоні починаються заходи до інавгурації Трампа

Онлайн
Укрінформ
З шостої ранку п'ятниці у Вашингтоні відкрилися спеціально встановлені пункти пропуску на Пенсильванія авеню, де проходитимуть урочисті заходи з нагоди інавгурації Дональда Трампа в якості 45 президента США.

Сотні людей приходять до воріт, втім зранку ажіотажу не спостерігається, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Все почнеться сьогодні! Побачу вас об 11 ранку на церемонії приведення до присяги. Рух продовжується - робота починається!", - привітав Трамп своїх прихильників з нагоди урочистостей у Твіттері зранку п'ятниці.

Центр Вашингтона перекритий бетонним блоками, автобусами посеред дороги та вантажівками. Всюди стоять кордони поліцейських та агентів Секретної служби з маленькими значками на лацканах, що відповідають за безпеку перших осіб держави. Їх підсилюють підрозділи Національної гвардії.

Біля пунктів пропуску збираються демонстрації незгодних з обранням президента Трампа для проведення акцій протесту. Тут же продають футболки та значки з символікою обраного президента.

За попередніми оцінками, церемонію інавгурації на Національному моллі мають відвідати від 800 тис. до 1 млн людей. Водночас, багато хто просто бойкотує урочистості. Так, уже кілька десятків сенаторів та конгресменів заявили, що відмовляються бути присутніми на заходах.

Загалом, у п'ятницю відбудеться основний інавгураційний захід – приведення до присяги президента і віце-президента США. Крім того, запланований ряд інших традиційних подій.

За оновленим розкладом, відомо, що о 9:45 (за часом у Вашингтоні) Барак і Мішель Обами влаштовують чаювання в Білому домі для Дональда і Меланії Трампів. О 10:30 Трамп і Обама відправляться до Капітолію. Церемонія клятви нового президента і віце-президента відбудеться об 11:30 у західному крилі будівлі Конгресу США. Там же Трамп виступить з промовою. О 12:30 Барак Обама відлітає на гелікоптері, Дональд Трамп бере участь у інавгураційному параді.

Ввечері п'ятниці заплановані бали та урочисті прийняття.

Фото: Ярослав Довгопол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-