РФ витрачає на оборону рекордні 7% ВВП через «параноїдальний страх Путіна» - розвідка США

РФ витрачає на оборону рекордні 7% ВВП через «параноїдальний страх Путіна» - розвідка США

Укрінформ
Директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс під час слухань у Конгресі заявила, що президент РФ Володимир Путін параноїчно вірить в те, що безпека Росії певною мірою перебуває під загрозою.

Як передає Укрінформ про це повідомляє Голос Америки.

«Так, я згодна з вами, що з цим пов’язана певна параноя, він (Путін – ред.) дійсно вірить, що безпека його країни певною мірою перебуває під загрозою» - відповіла Гейнс на питання сенатора Ангуса Кінга про те, що можуть зробити країни Заходу, щоб заспокоїти страхи російського президента.

За її даними, стратегічні цілі Путіна, також залишаються незмінними.

«Він продовжує розглядати розширення НАТО та підтримку України Заходом як зміцнення його давнього переконання, що Сполучені Штати і Європа прагнуть обмежити владу Росії», - додала вона.

Гейнс також відзначила, що Путін «намагається скористатися глобальними подіями, такими як спалах конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом, щоб розділити США із її союзниками».

Читайте також: Макрон не виключає відправлення військ до України, якщо Росія прорве оборону і буде запит від Києва

Глава розвідки додала, що Путін наразі вважає, що внутрішні та міжнародні події розвиваються на його користь.

За словами посадовиці, агресивна тактика Москви, найімовірніше, продовжуватиметься і війна найближчим часом навряд чи завершиться.

На її думку, для продовження війни Путін спрямовує дедалі більшу частку бюджету країни на її мілітаризацію, при тому, що Росія вже заплатила «величезну ціну за війну в Україні» і готова заплатити ще більше.

«Путін збільшив витрати на оборону майже до 7% ВВП Росії, що майже вдвічі перевищує середній показник за історію», – сказала Гейнс.

Вона додала, що наразі оборонний бюджет РФ становить приблизно 25% усіх федеральних витрат.

Як повідомляв Укрінформ, високопоставлений чиновник у сфері оборони США заявив, що Росія, ймовірно, витратила до 211 мільярдів американських доларів на оснащення, розгортання та утримання своїх військ для ведення війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-