Сцену Євробачення будували близько 8 тисяч годин

Сцену Євробачення будували близько 8 тисяч годин

Цифра дня
Укрінформ
Будівництво головної арени Євробачення-2017 тривало близько 8000 годин. Сама сцена Євробачення-2017 – проекційна поверхня, що "перевтілюється" під кожен новий виступ. 

Про це повідомляє сайт конкурсу Eurovision.ua. 

"Майданчик Євробачення-2017 має меншу вагу, ніж минулоріч – 30 тонн, але набагато більший за розмірами – 350 квадратних метрів. Загалом будівництво сцени Євробачення-2017 тривало близько 8000 годин!" - повідомляють організатори.

Дизайн київської сцени розробив Флоріан Відер (Florian Wieder). Для німця це четвертий досвід роботи у пісенному конкурсі. У портфоліо досвідченого спеціаліста – арени Євробачення у Дюссельдорфі, Баку та Відні, а також такі проекти як талант-шоу "Х-Фактор" у Великій Британії та США, та MTV Video Music Awards.

Уся сцена Євробачення-2017 – проекційна поверхня, що "перевтілюється" під кожен новий виступ.

Зазначається, що київський МВЦ – один з найбільших виставкових центрів України (58 000 квадратних метрів). Він має три величезні павільйони. Перший включає в себе прес-центр, зону для делегацій та акредитованих фанів, другий – зведену сцену, а третій – глядацькі трибуни.

Окрім цього в МВЦ є 15 конференц-залів та 2500 паркомісць.

Усі приміщення МВЦ не мають перешкод для пересування людей на візках. Кожен павільйон має відповідно обладнані туалети та ліфти. У двох секторах глядацької зали Євробачення-2017 для людей з інвалідністю є 50 місць, оснащених пандусами.

У прес-центрі розташовується робоча зона, де під час Євробачення працюватиме понад 1500 журналістів із 42 країн та 500 фанів, та зала для прес-конференцій, яка вміщатиме мінімум 500 представників преси та 80 фото- й відеокамер. Щодня з 4 до 13 травня в цій частині прес-центру тривають  прес-конференції учасників цьогорічного конкурсу.

Щодо ще однієї важливої частини шоу – Грінруму. Він розташувався всередині арени навпроти сцени і вміщує 270 осіб (по 10 чоловік від кожної делегації, у фіналі їх буде 26, а у півфіналах – по 18). До і після своїх виступів конкурсанти перебуватимуть саме тут, у так званій "зеленій кімнаті", та на окремих моніторах переглядатимуть концерт і стежитимуть за голосуванням.

Зона делегацій, так званий Delegation bubble – це місце, де зібрано все, що може бути необхідним конкурсантам та делегаціям країн-учасниць пісенного конкурсу Євробачення. Тут можна знайти гримерні та кімнати для переодягання артистів, лаунж-зону для делегацій, кафе, інформаційні стійки, де акумулюється інформація про шоу, конкурс, транспорт. Також у зоні делегацій облаштовано медичний сервіс та масажну кімнату.

Як відомо, півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, а фінал - 13 травня на офіційній сцені "Євробачення-2017" у Міжнародному виставковому центрі в Києві.

Офіційна церемонія відкриття "Євробачення-2017" відбудеться у Києві сьогодні, 7 травня. Їй передуватиме урочиста хода червоною доріжкою делегацій 42 країн-учасниць цьогорічного пісенного конкурсу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-