Євробачення: Порошенко привітав українців з

Євробачення: Порошенко привітав українців з "європейською весною"

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко побажав українцям відчути себе народними дипломатами у час проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 в Києві та зробити все можливе, аби закордонні гості поїхали з найкращими враженнями про Україну.

Про це він зазначив у Звернені з нагоди офіційного старту «Євробачення-2017», повідомляється на сайті Глави держави.

“Я бажаю усім нам, українцям, відчути себе народними дипломатами в ці дні, коли до Києва приїхало стільки іноземних гостей. Хай кожен із нас зробить так, щоб вони поверталися додому з якомога кращими враженнями про нашу з вами країну”, - сказав Президент.

Порошенко нагадав, що Євробачення – найвідоміший пісенний конкурс у світі, а перший конкурс пройшов 1956 року.

“Пісня теж об’єднувала Європу, заліковувала рани, нанесені Другою світовою. І ніхто не міг тоді ще уявити, що цей конкурс стане символом розвитку шоу-бізнесу, комунікаційних технологій і телебачення як мистецтва”, - підкреслив він.

Глава держави зауважив, що Україна значно пізніше за інші країни приєдналася до цього конкурсу, але вже вдруге приймає «Євробачення» у себе.

“Перемога Руслани весною 2004 виявилася суголосною з першим проєвропейським Майданом. Тріумфальний виступ Джамали минулої весни у Стокгольмі знову привів «Євробачення» до Києва. Потужна міжнародна підтримка пісні «1944» стала знаком солідарності з кримськотатарським народом. Чи не вперше на конкурсі перемогла пісня такого драматичного напруження”, - зазначив Президент.

Він подякував Джамалі за перемогу і за те, що “зробила можливим, щоб це велике європейське свято прийшло в Україну”.

Порошенко відзначив, що увага сотень мільйонів телеглядачів усього світу буде в ці дні прикута саме до України, до наших європейських прагнень, до нашої боротьби за свободу і незалежність.

“Яка б країна не виграла конкурс, він стане торжеством європейських цінностей, європейської єдності і солідарності. А Україна - це Європа. Без жодних сумнівів! Вітаю, вас, дорогі українці із європейською весною. Слава Україні! Слава Європі!”, - додав Глава держави.̚

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-