Євробачення: молдавський гурт бачить себе у ТОП-5

Євробачення: молдавський гурт бачить себе у ТОП-5

Фото
Укрінформ
Своїх учасників Євробачення-2017 - групу SunStroke Project на подвір’ї Посольства Республіки Молдова в Україні зустріли дипломати та посол РМ Руслан Болбочан.

Конкурсанти з Молдови на зустрічі прогнозували собі п'яту сходинку на пісенному конкурсі, повідомляє прес-служба Євробачення.

"Нам особливо приємно приймати наших представників в амбасаді. Щиро сподіваюся, що хлопці представлять республіку якнайкраще. Аби їх підбадьорити та вселити впевненість в успіху, ми вирішили провести зустріч у такій неформальній обстановці", - зазначив посол.

На цій фразі дипломата скінчилася офіційна частина зустрічі, після чого на столі альтанки надворі амбасади з’явилися кілька підносів зі смаженим м’ясом та вино з льохів Молдови. За столом учасники зустрічі згадували історію виступів Молдови на Євробаченні.

"Молдова – учасник Євробачення з 2005 року. Zdob si Zdub з наших найкрутіші! Запальну пісню про бабусю, яка б’є в барабани, глядачі "зацінили" на шосту сходинку. Далі було багато виконавців, проте останні три роки ми ніяк не потрапимо до фіналу... У 2017 будемо п’ятими, точно!", – один поперед одного коментують учасники команди.

Танцівник і режисер Юрій Рибак, який багато років ставить виступи молдовським конкурсантам, розповів, що цього року підійшов до постановки інакше – уявляв її через призму відеокамер. "Будемо брати Європу весіллям! Знаєте, таким стильним європейським весіллям, без етномотивів. Просто і зі смаком буде! На сцені, крім наших пластичних і харизматичних SunStroke Project, душу Молдови покажуть парочки наречених", - сказав Рибак.

Досвідчена виконавиця Дана Маркітан, яка вісім років намагається пробитися в Європу, але їй, на жаль, не вдається перемогти у нацфіналі відборів, цього року допомагає команді. "На виступах надійно закриватиму тил наших чоловіків, буду на беквокалі! А наступного року повернуся на конкурс учасницею, от побачите! А поки що вдячні Посольству за прийом. Такі зустрічі насправді важливі", - зазначила вона.

На третій годині зустрічі артистів вмовили заспівати конкурсну пісню акапельно та зіграти на саксофоні. Одразу з посольства виконавці поїхали виступати на вечірці.

Як відомо, молдовський колектив був заснований дев’ять років тому та поєднує скрипку, саксофон і танцювальну музику. За цей час музиканти записали два альбоми. У 2010 році гурт представляв Молдову на Євробаченні разом із Олею Тірою, тоді вони посіли 22 сходинку. Цьогоріч вони вже вдруге захищатимуть честь країни на Євробаченні з піснею "Hey Mamma". Sunstroke Project успішно гастролює країнами світу й досі займає верхівки чартів найкращих радіостанцій.

Фото: eurovision.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-