ВАКС оголосив у розшук народного депутата Шахова

ВАКС оголосив у розшук народного депутата Шахова

Укрінформ
Колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та оголосила у розшук народного депутата України, який обвинувачується в декларуванні недостовірних відомостей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ВАКС.

“Сьогодні, 31 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та оголосила у розшук народного депутата України, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації) КК України”, - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що у зв’язку з оголошенням у розшук, ВАКС ухвалив зупинити провадження до розшуку обвинуваченого.

Також у ВАКС нагадують, що відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За даними Центру протидії корупції, ідеться про народного депутата з групи «Довіра» Сергія Шахова, який, за версією слідства, не вніс у декларацію майна на суму 87,6 млн грн.

Читайте також: Депутату Волинцю у лікарні вручили обвинувачення — НАБУ відправило справу до суду

Як повідомлялося, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України щодо декларування недостовірних відомостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-