Демократи в Палаті представників створюють «групу реагування» у разі обрання Трампа президентом - ЗМІ

Демократи в Палаті представників створюють «групу реагування» у разі обрання Трампа президентом - ЗМІ

Укрінформ
Група демократів у Палаті представників Конгресу США створює нову робочу групу для реагування на можливість повернення Дональда Трампа на посаду президента.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Група реагує на так званий «Проєкт 2025» - масштабний політичний план для наступної президентської адміністрації, складений Фондом «Спадщина» (Heritage Foundation).

«Все це буде насуватися на нас зі швидкістю світла. І якщо ми будемо йти по слідах і реагувати на це, ми можемо втратити нашу демократію», - сказав депутат Джаред Хаффман, один із законодавців, який очолює цю ініціативу.

Демократи хочуть, щоб їхня робоча група «Зупинити Проєкт 2025» стала центром інформації та координації для членів Конгресу, законодавців, виборців та організацій про різні політичні пропозиції, включаючи імміграцію, репродуктивні права та інше. Група реагуватиме на дії майбутньої адміністрації Трампа, а також підвищуватиме обізнаність під час передвиборчої кампанії. За словами Хаффмана, до її складу увійдуть законодавці з усіх фракцій, зокрема, і республіканці.

Хаффман підкреслив, що він вірить, що президент Джо Байден все одно виграє вибори, але визнав, що «було б крайньою політичною помилкою не бути готовим до того, що відбувається».

«Якщо Трамп переможе, вони говорять нам чіткіше, ніж будь-коли, що вони збираються робити. Нам просто потрібно зрозуміти це і поставитися до цього серйозно», - сказав він.

Як пише Abs News, «Проєкт 2025» має на меті швидко допомогти укомплектувати нову адміністрацію Республіканської партії. Проєкт на 1000 сторінок було розроблено за участю колишніх чиновників адміністрації Трампа, які готові посісти найвищі посади в потенційній новій адміністрації.

Читайте також: Вирок Трампа не вплине на президентські вибори в США - Мережко

В основі плану лежить звільнення тисяч державних службовців і заміна їх іншими кадрами - спроба виправити невдачі першого терміну Трампа, коли багато його найбільш екстремістських ідей були зірвані і заблоковані тими, хто відмовлявся порушувати норми, закони, або надмірно розширювати президентські повноваження.

Як повідомляв Укрінформ, у разі перемоги на виборах президента США Трамп разом із союзниками планує здобути контроль над мін’юстом і помститися тим, хто його критикував, а також розгорнути Збройні сили в день інавгурації.

Фото: www.politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-