Іран використовує шведський криміналітет для шкоди іншим державам - контррозвідка Швеції

Іран використовує шведський криміналітет для шкоди іншим державам - контррозвідка Швеції

Укрінформ
Іран активно використовує шведський криміналітет для просування власних інтересів й шкоди іншим державам.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час прес-конференції заявив глава контррозвідувального управління Служби безпеки Швеції Деніел Стенлінг, пише Reuters.

“Служба безпеки може підтвердити, що кримінальні мережі у Швеції використовуються Іраном”, - сказав Стенлінг.

За його словами, влада Ірану залучає шведських злочинців для вчинення нападів на представництва інших держав, а також на окремих осіб. “У Службі безпеки заявили, що Іран нещодавно діяв проти інтересів інших держав у Швеції, зокрема проти Ізраїлю, та спробував напасти на опозиційні іранські групи та представників іранської діаспори”, - йдеться у матеріалі.

У розвідці не уточнили, про які саме дії йдеться. Але інформагенція додає, що в січні поблизу посольства Ізраїлю у Стокгольмі виявили вибуховий пристрій. За кілька місяців до цього поблизу дипустанови сталася стрілянина. “Швеція вже багато років має проблеми із насильством в середовищі кримінальних груп. Минулого року 55 людей було застрелено й ще 109 поранено під час 363 випадків застосування вогнепальної зброї. У решті Скандинавських країн протягом цього періоду було застрелено шість людей", - стверджує Reuters.

Читайте також: Іран відпустив екіпаж захопленого контейнеровоза MSC Aries

Як повідомляв Укрінформ, раніше Європол повідомив про інцидент зі зникненням конфіденційних даних вищих посадових осіб відомства. Ці дані мали зберігатися у безпечній камері зберігання всередині штаб-квартири Європолу в Гаазі. Зокрема зникли особисті дані виконавчого директора Європолу Кетрін Де Болле та інших високопосадовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-