Маск погодився дати свідчення регулятору США щодо придбання Twitter

Маск погодився дати свідчення регулятору США щодо придбання Twitter

Укрінформ
Глава компанії X Ілон Маск погодився надати свідчення Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) у рамках розслідування щодо придбання соцмережі Twitter.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з поданими до суду Сан-Франциско у четвер документами, Маск погодився надати свідчення протягом п’яти годин в одному з офісів SEC, таким чином відмовившись від свого плану подати апеляцію на рішення суду, яке змушувало його свідчити примусово.

Reuters зазначає, що Комісія подала до суду на Маска в жовтні, щоб змусити його дати свідчення після того, як він відмовився бути присутнім на вересневому інтерв’ю в рамках розслідування американського регулятора.

Мільярдер стверджував, що SEC намагається «переслідувати його шляхом необґрунтованих розслідувань».

Саме ж розслідування стосується того, чи порушив Маск федеральні закони щодо цінних паперів у 2022 році, коли купив акції компанії-соцмережі Twitter, яку він пізніше перейменував на X.

Також Комісія перевіряє заяви та подані Маском до SEC документи щодо угоди з купівлі компанії.

Читайте також: Маск планує стягувати плату з нових користувачів соцмережі X

Як повідомляв Укрінформ, мільярдер Ілон Маск 27 жовтня 2022 року опублікував уже у своїй соцмережі лист для рекламодавців, у якому підтвердив, що остаточно купив Twitter. У ньому ж бізнесмен пояснив, що хоче мати цифрову платформу для обговорення широкого спектра думок.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-