На Філіппінах внаслідок шторму закрили три аеропорти і дев’ять портів, семеро людей загинули

На Філіппінах внаслідок шторму закрили три аеропорти і дев’ять портів, семеро людей загинули

Укрінформ
Влада Філіппін повідомила, що щонайменше семеро людей загинули внаслідок тропічного шторму «Евіньяр», який обрушився на країну на вихідних.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Евіньяр» приніс сильний вітер і зливи в провінціях на південь від столиці, через що три аеропорти і дев’ять морських портів змушені були закритись, а електропостачання було порушене.

У вівторок шторм рухався до східного узбережжя Японії, швидкість вітру сягала 130 кілометрів на годину, а пориви - до 160 кілометрів на годину.

Наразі підтверджено загибель 14-річної дівчинки в південній східній провінції Місаміс після того, як дерево впало на припаркований автомобіль, в який вона сідала. Ще один школяр отримав поранення, йдеться у повідомленні Національного агентства з надзвичайних ситуацій.

У провінції Кесон, на схід від столиці, загинуло шестеро людей, повідомили в поліції. Серед загиблих - двоє чоловіків, віком 56 і 22 років, які потонули, і 39-річний чоловік, на якого впало дерево.

Читайте також: У Бангладеш евакуювали понад 800 тисяч людей через наближення циклону

Президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший заявив у вівторок, що пошуково-рятувальні роботи наразі тривають. З його слів, шторм зашкодив майже 27 000 людей.

«Евіньяр» став першим тропічним штормом, що обрушився на Філіппіни цього року. Щорічно на цю країну в Південно-Східній Азії припадає в середньому 20 штормів, які приносять за собою зливи, сильні вітри і зсуви ґрунту.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 16 людей загинули внаслідок сильних штормів та злив, викликаних циклоном «Ремаль».

Фото: STR/EPA-EFE/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-