Війська Ізраїлю ліквідували двох топкомандирів ХАМАСу

Війська Ізраїлю ліквідували двох топкомандирів ХАМАСу

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала удару по місту Рафах на півдні сектору Гази та знищила двох командирів ХАМАСу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

«Командувач так званої штаб-квартири ХАМАС на Західному березі річки Йордан та ще один високопосадовець терористичного угруповання були вбиті під час сьогоднішнього нічного авіаудару Ізраїлю в Рафаху», - повідомили у ЦАХАЛ.

Як зазначається, ліквідовані командири відповідальні за теракти на Західному березі річки Йордан.

Штаб-квартира на Західному березі річки Йордан є підрозділом ХАМАСу, якому доручено здійснювати напади на Ізраїль з території Західного берегу річки Йордан.

Повідомляється, що Яссін Рабія, голова штабу на Західному березі річки Йордан та Халед Наджар, інший старший член підрозділу, були вбиті під час удару в районі Тель-Султан, що на північному заході Рафаху.

За даними представників міністерства охорони здоров'я Гази, яке контролює ХАМАС, у результаті удару загинуло близько 35 осіб.

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що удар було завдано на основі «точних даних розвідки».

За даними ЦАХАЛу, Рабія керував усіма військовими масивами штаб-квартири на Західному березі річки Йордан. Він був залучений до переказу коштів для терористичних цілей та керував нападами бойовиків ХАМАСу на Західному березі.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по наметовому містечку в Рафаху, щонайменше 40 загиблих - ЗМІ

ЦАХАЛ також стверджує, що Рабія сам скоїв декілька смертоносних атак у 2001 та 2002 роках, жертвами яких були ізраїльські солдати.

За словами військових, Наджар брав участь у керуванні нападами та іншими терористичними діями на Західному березі річки Йордан, а також у передачі коштів оперативникам ХАМАС.

Згідно з даними ЦАХАЛ, Наджар також здійснив декілька нападів у період між 2001 та 2003 роками.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Армія оборони Ізраїлю заявила у неділю, що з району Рафаху у секторі Гази бойовиками угруповання ХАМАС було випущено вісім ракет по Ізраїлю.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-