Аналіз крові допоможе визначити ранню стадію хвороби Альцгеймера - науковці

Аналіз крові допоможе визначити ранню стадію хвороби Альцгеймера - науковці

Укрінформ
Група японських дослідників заявила про розробку високоточного аналізу крові, що виявлятиме білок, який викликає хворобу Альцгеймера, ще до початку появи симптомів.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Нині хвороба Альцгеймера діагностується за допомогою методів, які включають візуалізацію мозку.

Як відомо, тип аномального білка - бета-амілоїду - накопичується в мозку пацієнтів із хворобою Альцгеймера задовго до того, як починають проявлятися симптоми.

Вчені провели детальний аналіз зразків крові, узятих у 474 японців, які не мали симптомів хвороби Альцгеймера, та порівняли результати з діагнозом за зображеннями мозку.

Дослідники вважають, що їм вдалося з високою точністю передбачити статус амілоїду (аномального білку) в мозку завдяки аналізу крові на два білки — бета-амілоїд та тау.

Читайте також: У регіонах є 44 вакансії для інтернів за спеціальністю «судово-медична експертиза» - МОЗ

Тип аномального білка - бета-амілоїду - накопичується в мозку пацієнтів із хворобою Альцгеймера задовго до того, як починають проявлятися симптоми захворювання.

За їхніми словами, при наданні додаткової інформації, такої як вік людей, аналізи крові показали точність у більше як 90% у прогнозуванні накопичення амілоїду.

Як повідомляв Укрінформ, робоча група Асоціації Альцгеймера (США) готує пропозиції щодо нових критеріїв визначення хвороби Альцгеймера, що можуть бути остаточно сформульовані до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-