У парламенті Косова схвалили розміщення в'язнів з Данії

У парламенті Косова схвалили розміщення в'язнів з Данії

Укрінформ
Парламентарії Косова ратифікували підписану з Данією угоду про оренду 300 тюремних камер, покликану допомогти зменшити переповненість данських в'язниць.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Balkan Insight.

"Косовські парламентарії ратифікували у четвер угоду з Данією, згідно з якою частина в’язниці Ґілан/Гнілане виділяється для 300 ув’язнених, які відбувають покарання в Данії", - йдеться у повідомленні.

За ратифікацію угоди проголосували 86 депутатів, проти – семеро.

Це вдруге відповідна угода виносилася на голосування парламенту. Минулого тижня вона отримала лише 77 із 80 необхідних голосів.

У понеділок уряд повернув угоду до парламенту, а в четвер Комітет із законодавства схвалив ратифікацію угоди та направив її до парламенту, який організував голосування того ж дня.

"Метою цієї угоди є подальше зміцнення відносин між Косовом та Данією... беручи до уваги переваги, які Косово отримає від цього договору", — заявив міністр економіки Артане Різваноллі на засіданні парламенту.

Читайте також: Президент Сербії вибачився за те, що назвав словенців «огидними»

"Згідно з угодою, Косово надасть Данії можливості для розміщення 300 ув'язнених і натомість отримає фіксований річний тариф у розмірі 15 мільйонів євро та ще 6 мільйонів євро на зелену енергію, яка є дуже необхідною", - додав Різваноллі.

Відповідна угода між урядами країн була підписана у грудні 2021 року.

У березні минулого року приміщення в'язниці відвідала делегація з Данії. Влада Данії заявила, що у їхніх в'язницях не вистачає до 1000 місць, і одним із варіантів було переведення ув'язнених в іншу країну. Делегації тюремної служби Данії кілька разів відвідували Косово, щоб ознайомитися з умовами утримання у в'язницях країни.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії вирішив звільнити достроково деяких засуджених. Причиною цього стали переповнені в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-