Непальська альпіністка за рекордний час піднялася на вершину Евересту

Непальська альпіністка за рекордний час піднялася на вершину Евересту

Укрінформ
Непальська альпіністка Пунджо Лама в четвер піднялася на вершину найвищої у світі гори Еверест за 14 годин і 31 хвилину, побивши попередній жіночий рекорд найшвидшого у світі сходження на гору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

Зазначається, що альпіністам зазвичай потрібно кілька днів, щоб досягти вершини гори заввишки 8849 метрів, вони проводять ночі в різних таборах для відпочинку та акліматизації.

Проте Лама змогла здійснити цей похід на понад 11 годин швидше за попередній рекорд 2021 року. Вона вирушила з базового табору о 15:52 годині 22 травня і дісталася вершини о 6:23 вже 23 травня.

У 2018 році Лама вже встановлювала жіночий рекорд із найшвидшого сходження на вершину Евересту – за 39 годин і шість хвилин. Цей рекорд у 2021 році побила Ада Цанг Інь-Хунг із Гонконгу, яка підкорила найвищу гору у світі за 25 годин 50 хвилин. Проте Ламі вдалося повернути собі звання рекордсменки.

Читайте також: Верховний суд Непалу зобовʼязав уряд обмежити кількість сходжень на Еверест

Як повідомляв Укрінформ, непальській альпініст Камі Ріта у 29-те піднявся на вершину гори Еверест, оновивши власний рекорд із кількості успішніших сходжень на найвищу гору світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-