У Бішкеку під час протестів проти іноземців постраждали 29 осіб

У Бішкеку під час протестів проти іноземців постраждали 29 осіб

Укрінформ
У столиці Киргизстану Бішкеку під час протестів проти іноземців у ніч на 18 травня постраждало 29 осіб.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я Киргизстану, передає Укрінформ із посиланням на 24.kg.

Зазначається, що постраждалих доправили до міської лікарні швидкої допомоги та Національного госпіталю, решті надали допомогу на місці. На ранок суботи в лікарнях перебувають кілька пацієнтів з діагнозами закрита черепно-мозкова травма і струс головного мозку.

У посольстві Пакистану в Киргизстані в коментарі Радіо Азаттик заявили, що в ході сутичок постраждали 14 пакистанських студентів. Жертв серед громадян Пакистану немає. Прем'єр-міністр Пакистану Шахбаз Шаріф висловив стурбованість інцидентом за участю іноземних громадян у Бішкеку.

Стихійний протест проти іноземців, який розпочався вчора ввечері у Бішкеку, завершився лише під ранок 18 травня.

Зазначається, що протест розпочався у відповідь на бійку 13 травня між мешканцями столичного хостелу – місцевими та іноземцями. Через кілька днів, увечері 17 травня, біля хостелу зібралася група громадян Киргизстану, щоб «помститися» іноземцям.

Фото: 24. kg

Загалом кількість протестувальників досягла тисячі. Вони перекрили два перехрестя, розбили шибки в одному з гуртожитків для іноземних студентів та увірвалися до іншого. На місці були десятки працівників правоохоронних органів, підрозділи Внутрішніх військ. Також були розгорнуті три водомети.

За даними правоохоронців, затримано чотирьох іноземців, серед яких троє громадян Єгипту.

Правоохоронним органам вдалося домовитися з учасниками акції, і вони відкрили проспект Чуй, а під ранок 18 травня розійшлися.

У МЗС Кигизстану заявили, що ситуація "повністю перебувала під контролем силових структур".

Читайте також: Таджикистан вручив ноту протесту російському послу

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ Киргизстану рекомендувало громадянам на деякий час утриматися від поїздок до Росії.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-