Університет Вашингтона і пропалестинські демонстранти досягли угоди про згортання наметового табору

Університет Вашингтона і пропалестинські демонстранти досягли угоди про згортання наметового табору

Укрінформ
Адміністрація Університету Вашингтона в американському місті Сіетл та пропалестинські демонстранти досягли домовленості про згортання наметового табору на території кампусу.

Про це повідомляє місцевий телеканал Fox13 Seattle, передає Укрінформ.

Зазначається, що протестувальники погодилися згорнути наметовий табір до понеділка, 20 травня, і більше його не відновлювати. Адміністрація, зі свого боку, висловила готовність профінансувати щонайменше 20 стипендій для палестинських студентів, переміщених із сектору Гази, а також допомогти викладачам підтримувати академічні зв'язки з палестинськими вищими навчальними закладами, починаючи з цього літа.

Також університет підвищить прозорість інвестицій з боку великих компаній та корпорацій.

Три тижні тому демонстранти з числа студентів університету розмістили наметовий табір на площі Quad і періодично висували університету різні вимоги, зокрема: бойкот Ізраїлю, розрив зв'язків з компанією Boeing, яка фінансує вищий навчальний заклад, запровадження «антисіоністських» перевірок для нових викладачів, амністія для студентів, які беруть участь у протесті тощо.

Читайте також: Університет Амстердама відмовився від перемовин з пропалестинськими активістами

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня пропалестинські демонстранти зайняли одну з будівель Лейденського університету, що знаходиться в місті Гаага.

7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-