Закон про «іноагентів»: у Тбілісі молодики напали на протестувальників, є постраждалі

Закон про «іноагентів»: у Тбілісі молодики напали на протестувальників, є постраждалі

Відео
Укрінформ
Невідомі напали на учасників акції проти законопроєкту про «іноагентів», який нині розглядається у парламенті Грузії, на площі Героїв у столиці Тбілісі.

Як передає Укрінформ, про NewsGeorgia.

Учасники акції протесту розповідають, що у нападі брали участь до 15 осіб - «молоді чоловіки міцної статури».

На кількох машинах вони під'їхали до місця проведення мітингу, збили людину на велосипеді, а потім вийшли з автомобілів і напали на кількох протестувальників.

Все це тривало близько 10 хвилин. Нападники залишили територію, коли там зібралося багато людей.

Постраждали щонайменше п'ятеро протестувальників. У деяких розбиті голови, а у одного вибито зуб. На місці їм надавали допомогу лікарі «швидких». Учасники акції встигли зняти нападників.

Поліції на місці інциденту не було видно.

Як повідомляв Укрінформ, грузинський парламент 1 травня схвалив законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні.

Після цього перед будівлею парламенту зібралися мітингувальники, які вимагали відкликати документ. Правоохоронці застосували проти них силу. До медичних закладів були доставлені 15 постраждалих, поліція затримала двох людей.

У ЄС та США засудили застосування насильства проти учасників масових акцій протесту, невдоволених ухваленням законопроєкту про «іноземних агентів», та закликали владу Грузії прислухатися до цього «чіткого сигналу» щодо прагнення народу країни до свободи й демократії.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла накласти на документ вето, якщо він буде ухвалений. При цьому владна партія «Грузинська мрія» має достатньо голосів для подолання президентського вето.

Фото: Netgazeti

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-