У Кенії внаслідок повені загинули 32 людини, понад 100 тисяч постраждали

У Кенії внаслідок повені загинули 32 людини, понад 100 тисяч постраждали

Укрінформ
Майже половину Кенії охопила раптова повінь, внаслідок якої щонайменше 32 людини загинули, а 103 500 осіб постраждали.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"Щонайменше 32 людини загинули, а двоє вважаються зниклими безвісти після початку раптової повені, яка охопила майже половину Кенії", - йдеться у повідомленні.

Загалом унаслідок стихії постраждали близько 103 500 людей.

Із середини березня у Кенії були зареєстровані сильні дощі, але протягом останнього тижня зливи посилилися, що призвело до масових повеней. Кенійський Червоний Хрест здійснив понад 188 рятувальних операцій з початку березня.

Деякі дороги в столиці Кенії Найробі були закриті в середу, а декілька районів міста залишилися затопленими після ще одного дня сильних дощів.

"Ситуація в Найробі загострилася до крайнього рівня. Нам потрібні усі національні екстрені служби, мобілізовані для порятунку життів", - заявив сенатор міста Едвін Сіфуна.

Він поділився відеокадрами де видно, що мешканці міста опинилися у пастці на дахах своїх будинків у неофіційному поселенні в Найробі.

Читайте також: В Омані проливні дощі та повінь - 13 людей загинули, ще четверо зникли безвісти

Водночас метеорологічний департамент Кенії попередив, що сильні або дуже сильні опади триватимуть у деяких частинах країни і в четвер.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії тривають масштабні паводки: вони почалися в Орську, захопили Оренбург і вже дійшли до Кемеровської, Томської та Новосибірської областей і Алтайського краю.

Фото: Sammy Kimatu | Nation Media Group

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-