Макрон заявив, що гарантує якість води в Сені

Макрон заявив, що гарантує якість води в Сені

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон, який раніше обіцяв скупатися в Сені напередодні Олімпіади в Парижі, запевнив, що вода в річці буде чистою та придатною для проведення змагань.

Як передає Укрінформ, про це він заявив на відкритті станції з очищення дощової води в Шампіні-сюр-Марн, підтвердивши свої слова у соцмережі Х.

"Ключовий етап на шляху до того, щоб зробити Сену придатною для плавання, - станція очищення стічної води готова! Працюючи разом, держава та народні обранці, ми досягли цього. Вода в Сені буде прохолодною... але чистою. Я зможу це підтвердити ", - написав він.

Макрон неодноразово обіцяв скупатися в Сені під час Ігор, хоча не призначив дату і не сказав, чи зробить це публічно.

Нижче за течією від станції очищення води, яку урочисто відкрив французький президент, річка Марна впадає в Сену, де цього літа мають відбутися змагання у двох олімпійських дисциплінах - плаванні на відкритій воді та плавальна частина тріатлону.

За даними організаторів "Парижа-2024", чистота річки дуже залежить від погоди: у разі сильної зливи в Сену потрапляє суміш дощових і стічних вод, тож вона стає непридатною для купання, як це сталося в серпні минулого року, коли мали проводити тестові змагання.

Нова очисна станція обійшлась у 53 мільйони євро. Вода в ній проходить три етапи, останній з яких є технічним нововведенням: близько сотні ультрафіолетових ламп, за словами операторів, дозволяють отримати воду, яка на 99,9% є здоровою, без бактерій.

Читайте також: Церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 може зазнати змін

Офіційно купання в Сені заборонене вже століття - з 1923 року, а плавати у Марні можна було до 1970 року.

Як повідомляв Укрінформ, організатори літньої Олімпіади-2024 можуть скасувати змагання з плавання в рамках турніру з тріатлону через забруднення річки Сена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-