Microsoft виявила перші спроби російських хакерів вплинути на вибори у США

Microsoft виявила перші спроби російських хакерів вплинути на вибори у США

Укрінформ
Корпорація Microsoft заявила, що впродовж останніх 45 днів активізувалися російські хакерські групи, які вдаються до спроб вплинути на майбутні президентські вибори у США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У звіті компанії зазначається, що пов’язані із Росією облікові записи поширюють суперечливий контент, спрямований на американську аудиторію, зокрема із критикою підтримки України у війні з Росією. Хоча наразі активність Росії, зафіксована Microsoft, не така інтенсивна, як під час попередніх президентських виборів у США, вона може зрости найближчими місяцями, йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Грузії російські хакери атакували сайт президента - ЗМІ

«Повідомлення щодо України – через традиційні медіа та соціальні медіа – набрали обертів протягом останніх двох місяців завдяки поєднанню прихованих і відкритих кампаній від щонайменше 70 пов’язаних із РФ груп, які ми відстежуємо», – зазначили в Microsoft.

У корпорації зауважили, що найбільш активна із виявлених російських інформаційних кампаній пов’язана із адміністрацією російського президента Володимира Путіна. Інша кампанія спрямована на публікацію дезінформації у мережі різними мовами, при цьому повідомлення зазвичай починаються з того, що це нібито поширює «викривач» або «журналіст». Після цього фейковий контент поширюється низкою вебсайтів, серед яких DC Weekly. Miami Chronical та The Intel Drop.

Читайте також: Державні сайти Словенії зазнали кібератаки - ЗМІ пишуть про хакерів з Росії

Як повідомлялося, 12 квітня стало відомо, що пов’язані із Кремлем хакери здійснили атаку на корпоративні облікові записи електронної пошти Microsoft, отримавши доступ до листування деяких урядових структур США з технологічним гігантом.

Фото: Jeenah Moon/Bloomberg via Getty Images / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-