В Індонезії триває виверження вулкана, евакуюють понад 11 тисяч людей

В Індонезії триває виверження вулкана, евакуюють понад 11 тисяч людей

Укрінформ
Понад 11 000 людей евакуюють, а авіасполучення в регіоні було порушено через виверження вулкана, яке відбувається на півночі Індонезії.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

У середу зафіксовані чотири виверження 725-метрового вулкана Руанг, після чого індонезійське вулканологічне агентство підвищило рівень тривоги до четвертого, найвищого за шкалою. Вони також розширили зону відмежування навколо кратера з чотирьох до шести кілометрів.

Голова геологічного агентства Індонезії Мухаммад Вафід раніше заявив, що перше виверження Руанга підняло стовп попелу на два кілометри в небо, а друге виверження підняло його на 2,5 кілометра.

У четвер вранці чиновники заявили, що через розширення зони відмежування буде евакуйовано ще щонайменше 11 615 жителів, які перебувають у зоні ризику, і їх перевезуть до столиці провінції Манадо.

Чиновники також побоюються, що частина вулкана може обвалитися в море і викликати цунамі, як це сталося під час виверження в 1871 році.

Авіаційна служба оголосила про закриття міжнародного аеропорту ім. Сема Ратулангі в Манадо щонайменше до вечора четверга "через поширення вулканічного попелу, який може загрожувати безпеці польотів". Аеропорт має сполучення з Китаєм, Сінгапуром і Південною Кореєю.

Також були значні перебої в польотах до і з міжнародного аеропорту Кота-Кінабалу в сусідній Малайзії. Кота-Кінабалу знаходиться на північному краю малайзійського острова Борнео, трохи більше як за 1100 кілометрів на північний захід від Руанга.

Загалом в Індонезії налічується 120 діючих вулканів.

Читайте також: У Японії стався землетрус магнітудою 6,4 - є постраждалі

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти середи в найвіддаленішому регіоні Індонезії вулкан вивергнув лаву і стовп диму більш ніж на кілометр у небо, що змусило сотні людей евакуюватися.

Фото: Centre for Volcanology and Geological Hazard Mitigation

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-