США не прагнуть розширення конфлікту на Близькому Сході, але допоможуть Ізраїлю захиститися - Кірбі

США не прагнуть розширення конфлікту на Близькому Сході, але допоможуть Ізраїлю захиститися - Кірбі

Укрінформ
Сполучені Штати не прагнуть розширення регіонального конфлікту на Близькому Сході, однак робитимуть усе, для того, щоби надалі підтримувати Ізраїль у його зусиллях захиститися від агресії.

Таку позицію висловив у понеділок у Вашингтоні радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент (Байден – ред.) від початку конфлікту 7 жовтня був непохитним і послідовним: ми не хочемо бачити війни з Іраном, ми не хочемо бачити розширення регіонального конфлікту. Але ми зробимо те, що маємо, щоби захистити Ізраїль»,- заявив представник адміністрації США.

Водночас, він не виключив посилення міжнародного тиску на Тегеран. У цьому контексті Кірбі зазначив, що наразі США продовжують обговорення з лідерами країн G7 можливе введення додаткових санкцій проти Ірану.

Читайте також: Ізраїль сам вирішуватиме, як і коли відповісти на атаку Ірану - Білий дім

«Ми побачили швидку реакцію міжнародної спільноти (насамперед, країн G7 – ред.) щодо засудження дій Ірану. І ми будемо працювати з міжнародними партнерами, щоби розробити варіанти притягнення Ірану до належної відповідальності»,- зауважив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Білий дім заявив, що Сполучені Штати не втручаються в процес прийняття рішень в Ізраїлі щодо потенційної відповіді на масовану атаку з боку Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-