Байден терміново повертається до Вашингтона через ситуацію на Близькому Сході

Байден терміново повертається до Вашингтона через ситуацію на Близькому Сході

Укрінформ
Президент США Джо Байден терміново повертається до Вашингтона для проведення консультацій зі своєю командою з нацбезпеки щодо подій на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian, посилаючись на заяву Білого дому.

Байден мав провести вихідні у штаті Делавер, у своїй пляжній резиденції, але у суботу терміново вирушив до Білого дому, щоб «проконсультуватися зі своєю командою із національної безпеки щодо подій на Близькому Сході на тлі підвищеної напруги між Ізраїлем та Іраном».

Повернення американського президента до Вашингтона відбулось після того, як він заявив, що очікує нападу Ірану на Ізраїль найближчим часом.

Раніше того ж дня іранський «Корпус вартових ісламської революції» (КВІР) захопив пов’язане з Ізраїлем вантажне судно MSC Aries у Перській затоці.

Читайте також: ЦАХАЛ завдав ударів по цілях «Хезболли» в чотирьох районах Лівану

За повідомленнями американських медіа, розвідка США зафіксувала переміщення Іраном військової техніки, в тому числі безпілотників й крилатих ракет, що може свідчити про те, що Іран готується атакувати ізраїльські об'єкти з власної території. За словами одного зі співрозмовників, йдеться про можливий запуск до 100 крилатих ракет.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу президент США Джо Байден заявив, що не виключає атаки Ірану на Ізраїль найближчим часом та застеріг Тегеран не робити цього.

Фото: The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-