У Нігері тисячі людей вийшли на протест із вимогою виведення військ США із країни

У Нігері тисячі людей вийшли на протест із вимогою виведення військ США із країни

Укрінформ
Тисячі людей у столиці Нігеру у суботу протестували, вимагаючи негайного виведення військ Сполучених Штатів із півночі країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France 24.

Акція протесту відбулась перед штаб-квартирою Національної асамблеї в Ніамею. Серед демонстрантів були студенти та кілька відомих діячів військового режиму.

Протестувальники скандували «Геть американський імперіалізм» та «Визволення народу наближається». У натовпі були видні прапори Буркіна-Фасо, Малі, Нігеру та Росії, однак, як зазначається, організатори демонстрації попросили учасників утриматися від гасел, які ображають США, а також від спалення їх прапорів.

Читайте також: Російський неоколоніалізм: сприяння нестабільності та неспроможності у державах Африки

Як повідомляв Укрінформ, в середині березня Нігер денонсував свою угоду про військову співпрацю зі Сполученими Штатами з негайним її вступом у силу. На території Нігеру присутні понад 1000 американських солдатів.

Водночас у п’ятницю російські інструктори прибули до Ніамея разом із першою партією російської військової техніки в рамках угоди про співпрацю між країнами. РФ, зокрема, має намір встановити в Нігері свою систему протиповітряної оборони та забезпечити повний контроль над небом країни.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-