Президентка Грузії помилує учасника минулорічних протестів проти законопроєкту «про іноагентів»

Президентка Грузії помилує учасника минулорічних протестів проти законопроєкту «про іноагентів»

Укрінформ
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила у п’ятницю, що помилує активіста Лазаре Грігоріадіса, учасника минулорічних протестів проти законопроєкта «про іноагентів», засудженого до 9 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв’ю грузинському Першому каналу.

Лідерка Грузії зазначила, що рішення про помилування Грігоріадіса поки підписано не було.

«Я прийняла рішення сьогодні вранці о 10:00. Я подумала, що цю молоду людину не можна покарати на дев’ять років. Я його ще не підписала, бо є процедури, але рішення ухвалено», – сказала Зурабішвілі.

Вона зазначила, що не знає, скільки часу триватиме процедура набуття чинності помилування грузинського активіста.

Водночас, як пише NewsGeorgia, генсекретар правлячої партії країни «Грузинська мрія» Іраклій Гарібашвілі назвав «ганебним та антидержавним» рішення Зурабішвілі щодо помилування Грігоріадіса.

Читайте також: В ООН закликали Грузію не ухвалювати закон про «іноагентів»

«Я не побоюсь сказати, що це вже антидержавна діяння… Вона (Саломе Зурабішвілі – ред.) остаточно зрадила не лише наших виборців, партію, народ та країну, вона зрадила нашу поліцію. Вона образила нашу поліцію», – заявив Гарібашвілі, назвавши президентку країни співучасницею злочину проти поліції.

Як повідомлялося, за версією обвинувачення, Лазаре Грігоріадіс кидав «коктейлі Молотова» у співробітників поліції на мітингах проти законопроєкта «про іноагентів» 7-9 березня 2023 року. Також його обвинувачували у тому, що 9 березня він навмисне підпалив автомобіль моделі Toyota Corolla, який належить МВС Грузії.

12 квітня цього року Тбіліський міський суд засудив 21-річного Грігоріадіса до 9 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-