Палата представників США готує закон, що змусить виборців підтверджувати громадянство

Палата представників США готує закон, що змусить виборців підтверджувати громадянство

Укрінформ
Спікер палати представників Конгресу США Майк Джонсон повідомив, що республіканці готують законопроєкт, який вимагатиме від людей надавати документи, які підтверджують громадянство, під час реєстрації для голосування на федеральних виборах.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Джонсон висловив побоювання щодо «потенційно сотень тисяч голосів», відданих нелегальними іммігрантами на президентських виборах у листопаді, назвавши це «серйозною проблемою».

«Якщо особа лише стверджує або просто заявляє, що вона є громадянином США, їй не потрібно це доводити, і вона може зареєструватися для участі у федеральних виборах», - сказав Джонсон, додавши, що «ми хочемо, щоб на виборах у США голосували лише громадяни США».

Джонсон заявив, що просуватиме цей законопроєкт, який, зокрема, зобов'яже штати видаляти негромадян зі списків виборців.

Він висловив ці плани під час спільного виступу в Мар-а-Лаго з колишнім президентом Дональдом Трампом, який, за словами команди Трампа, присвячені «чесності виборів».

Читайте також: Ексгенерали й адмірали США попросили Верховний суд не надавати імунітету Трампу

Це була їхня перша публічна зустріч після того, як Джонсон став спікером у листопаді, пише ВВС. Вона відбувалася на тлі того, що республіканка Марджорі Тейлор Грін розглядає можливість голосування щодо усунення Джонсона з керівної посади через угоди з демократами. Але Трамп вважає, що спікер робить «дуже хорошу роботу».

Видання зазначає, що негромадянам США заборонено голосувати на федеральних виборах і карається депортацією, а дослідження показали, що випадки незаконного голосування іммігрантів вкрай рідкісні.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден дещо збільшив свою перевагу над Дональдом Трампом напередодні президентських виборів у листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-