На сході Австралії за добу випала місячна норма опадів, сотні людей постраждали через повінь

На сході Австралії за добу випала місячна норма опадів, сотні людей постраждали через повінь

Укрінформ
Унаслідок штормової погоди та сильних опадів у Сіднеї затопило вулиці, а прилеглим територіям було завдано значної шкоди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

"Австралійська влада врятувала сотні людей, які опинилися в скрутному становищі через повінь у східному штаті Новий Південний Уельс після того, як протягом 24 годин на регіон випала майже місячна норма опадів", - йдеться у повідомленні.

Інтенсивні зливи, внаслідок яких було евакуйовано близько 300 будинків на північному сході Сіднея, змусили уряд оголосити надзвичайну ситуацію природного характеру на всій території Нового Південного Уельсу.

Зазначається, що у Сіднеї випало 111 мм опадів протягом 24 години до ранку п’ятниці порівняно з середньою кількістю опадів у 121,5 мм у квітні, що стало сьомою повінню в регіоні впродовж останніх 18 місяців.

Австралійське Бюро метеорології оголосило "велике попередження про повінь" для річок Хоксбері/Непіан та Коло в Новому Південному Вельсі, оскільки велика кількість води потрапила до водозбірників після сильного дощу.

Читайте також: У Британії та Ірландії пронісся шторм «Кетлін», який призвів до скасування авіарейсів і знеструмлень

Державна служба з надзвичайних ситуацій Нового Південного Вельсу (SES) повідомила, що отримала близько 2000 повідомлень про інциденти, пов’язані з повенями, та провела майже 150 рятувальних робіт протягом останніх 24 годин.

Місцева влада ініціювала заходи підтримки на випадок стихійного лиха, щоб допомогти покрити витрати на очищення та оплатити екстрене розміщення людей, які постраждали внаслідок стихії.

Як повідомляв Укрінформ, через повені та руйнування, спричинені циклоном «Гаман», що обрушився на північний Мадагаскар, щонайменше 11 людей загинули.

Фото ілюстративне: ЕРА/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-