Неподалік узбережжя Греції врятували 74 мігрантів на дерев'яному човні

Неподалік узбережжя Греції врятували 74 мігрантів на дерев'яному човні

Укрінформ
Берегова охорона Греції врятувала 74 мігрантів, які на дерев’яному човні намагалися дістатися з Африки до узбережжя Європи Середземним морем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Десятки мігрантів, знайдених на дерев’яному човні в Середземному морі між Північною Африкою та Південною Європою, були перевезені на грецький острів Крит", - повідомила сьогодні берегова охорона Греції.

Човен з 74 людьми на борту було виявлено ввечері у неділю за 46 кілометрів на південь від невеликого грецького острова Гавдос, повідомила берегова охорона.

Греція є головною точкою входу до ЄС для мігрантів, які втікають від конфліктів та бідності на Близькому Сході, в Африці та Азії.

Читайте також: Рекордна кількість мігрантів цьогоріч прибула до Британії через Ла-Манш

На Гавдос та південне узбережжя Криту впродовж останніх місяців прибуває все більше мігрантів. У кількох випадках берегова охорона заявила, що вони перетнули Середземне море зі східного лівійського порту Тобрук, заплативши бандам контрабандистів до 5 000$ за особу.

Наплив мігрантів спричинив тиск на владу Гавдоса. Площа цього острова становить близько 29 квадратних кілометрів, а в міжсезоння на ньому мешкає лише декілька десятків мешканців.

Як повідомляв Укрінформ, берегова охорона Тунісу врятувала поблизу південно-східного узбережжя 41 нелегального мігранта.

Фото ілюстративне / Wikimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-