У Пакистані бойовики напали на військову базу

У Пакистані бойовики напали на військову базу

Укрінформ
У провінції Белуджистан на південному заході Пакистану внаслідок атаки бойовиків на авіабазу ВМС "Турбат" загинули шестеро людей.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Представник ВМС Пакистану поінформував, що нападників було п’ятеро, всі вони при спробі проникнути на військову базу ліквідовані. Під час бою загинув і один військовослужбовець.

Відповідальність за напад узяла на себе Армія визволення Белуджа, найвідоміша з сепаратистських груп у Белуджистані, яка вже неодноразово здійснювала атаки на різні об’єкти Пакистану й Китаю в регіоні та в інших місцях.

Сьогоднішній напад став другою за останній тиждень спробою бойовиків - етнічних белуджів атакувати військовий об’єкт.

Авіабаза "Турбат" має важливе значення для убезпечення китайсько-пакистанського економічного коридору вартістю $46 мільярдів, який включає автошляхи, залізниці та енергетичні проєкти в межах інфраструктурної ініціативи Китаю «Один пояс, один шлях» і з’єднує китайський Сіньцзян із пакистанським глибоководним портом Гвадар на узбережжі Індійського океану.

Китай, попри сепаратистське повстання в регіоні, інвестував величезні кошти в багату корисними копалинами південно-західну пакистанську провінцію, яка межує з Афганістаном та Іраном, включаючи й будівництво морського порту "Гвадар".

Читайте також: У Пакистані внаслідок вибуху у шахті загинули 12 гірників

Останнім часом цей порт і промислові комплекси навколо нього все частіше зазнають атак бойовиків.

Китайські об’єкти і громадяни КНР стають мішенями для нападу через те, що екстремісти вважають їх союзниками пакистанського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, на північному заході Пакистану унаслідок вибуху загинули п’ятеро громадян Китаю, коли колону атакував терорист-смертник.

Фото: tasnimnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-