Нетаньягу заявив республіканцям у Сенаті США, що війна в Газі триватиме надалі

Нетаньягу заявив республіканцям у Сенаті США, що війна в Газі триватиме надалі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив у середу американським сенаторам-республіканцям по відеозвʼязку, що Ізраїль продовжить свої військові зусилля до перемоги над угрупованням ХАМАС у секторі Гази.

Про це йдеться в повідомленні Reuters із посиланням на заяви американських сенаторів, передає Укрінформ.

«Він збирається зробити те, що пообіцяв. Він йтиме до кінця», - зауважив після розмови з ізраїльським премʼєром сенатор Джим Ріш.

Нетаньягу спілкувався з республіканцями по відеозв’язку майже через тиждень після того, як лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер назвав його «перешкодою для миру» та закликав провести нові вибори в Ізраїлі. Тож, переговори в середу підкреслили політизацію підходів Вашингтона щодо Ізраїлю, зазначає видання.

Нетаньягу давно підтримує зв’язки з республіканцями, які, своєю чергою, закидають Шумеру бажання повалити ізраїльського лідера.

Читайте також: Ізраїль відклав наступ у секторі Гази після зустрічі Нетаньягу з Шольцом

Як повідомлялося, раніше в середу спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон заявив, що думає запросити Нетаньягу для виступу в Конгресі. Хоча такі запрошення іноземним лідерам зазвичай надсилають як Джонсон, так і Шумер, який є лідером більшості в Сенаті США.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-