Rheinmetall пропонує створити в Європі аналог ізраїльського «Залізного куполу»

Rheinmetall пропонує створити в Європі аналог ізраїльського «Залізного куполу»

Укрінформ
Керівник німецького оборонного концерну Rheinmetall Армін Паппергер вважає, що лідери ЄС мають розглянути можливість створення систем протиповітряної оборони малого радіусу дій, подібних ізраїльському «Залізному куполу».

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю Financial Times.

Паппергер сказав, що протиповітряна оборона малої дальності — це «те, що вони хочуть створити в Європі», вказуючи на один з аспектів підтримуваної Берліном ініціативи «Європейського небесного щита».

«Я також вважаю, що це гарна ідея мати європейське рішення, схоже на «Залізний купол» і більше», — сказав він.

Зазначається, що система ППО «Залізний купол» має радіус дії до 70 км і використовується Ізраїлем з 2011 року для перехоплення ракет малої дальності. 

Аналітики відкидають захист великих територій континентальної Європи подібною системою, називаючи ідею «притягнутою за вуха».

Наприкінці 2022 року канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про ініціативу «Європейського небесного щита» з метою створення європейської системи протиповітряної та протиракетної оборони шляхом спільної закупівлі обладнання. До ініціативи вже приєдналася 21 країна.

Читайте також: У Мюнхені підписали меморандум про виробництво боєприпасів Rheinmetall в Україні

У лютому компанія Rheinmetall заявила, що продала Збройним силам Німеччини за 600 мільйонів євро свою систему протиповітряної оборони малої дальності Skyranger 30, яку, за її словами, можна використовувати, серед іншого, проти безпілотників. 

Розробка більш інтегрованих європейських систем протиповітряної та протиракетної оборони є пріоритетом для Брюсселя, який підштовхує столиці до обміну технологіями, щоб заповнити прогалини в ППО континенту.

Як повідомляв Укрінформ, німецький виробник зброї Rheinmetall планує створити в Україні щонайменше чотири заводи.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-