У Гонконгу ув’язнили 12 осіб за штурм парламенту 2019 року

У Гонконгу ув’язнили 12 осіб за штурм парламенту 2019 року

Укрінформ
Суд у Гонконгу в суботу засудив 12 осіб до позбавлення волі за штурм місцевого законодавчого органу під час продемократичних протестів у 2019 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Суд засудив 12 активістів до позбавлення волі на терміни від 6,5 до 7 років. Однак фактичні періоди ув’язнення будуть дещо скорочені, з урахуванням різних пом’якшуючих обставин, і складатимуть від 54 до 82 місяців.

Серед засуджених є актор Грегорі Вонг. Його ув'язнили на шість років і два місяці після того, як він не визнав своєї провини.

Активісти Вентус Лау та Оуен Чоу, які визнали провину, отримали 54 місяці та 20 днів та 61 місяць та 15 днів відповідно.

Читайте також: Британські експерти виявили понад 200 компаній, які РФ залучає для обходу санкцій

Зазначається, що сотні людей увірвалися до законодавчого органу Гонконгу (парламенту) в ніч проти 1 липня 2019 року. Протестувальники розбили вікна та намалювали графіті на честь 22-ї річниці передачі Гонконгу Китаю британцями.

Це був найбільш жорсткий епізод у протестах, які призвели до введення суперечливого закону про національну безпеку в регіоні для боротьби з інакомислення.

Загалом після протестів 2019 року місцеві правоохоронці затримали понад 10 000 людей. Багато продемократичних активістів були заарештовані та покарані, інші змогли виїхати за кордон.

Також декілька громадських організацій і засобів масової інформації були розпущені.

Минулого тижня влада Гонконгу оприлюднила проєкт нового закону про національну безпеку, який, як очікується, буде прийнятий протягом наступних декількох тижнів.

Як повідомляв Укрінформ, у березні минулого року поліція Гонконгу дозволила із жорсткими обмеженнями провести перший невеликий марш протесту з 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-