В Австралії стався обвал на золотодобувній шахті, є загиблий

В Австралії стався обвал на золотодобувній шахті, є загиблий

Укрінформ
Унаслідок обвалу на золотодобувній шахті в Австралії один чоловік загинув, інший – зазнав тяжких поранень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

У середу вдень двоє людей постраждали від обвалу на золотодобувній шахті в австралійському місті Балларт, штат Вікторія: каміння падало на глибині 500 метрів під землею.

Тіло загиблого 37-річного чоловіка було знайдене на місці інциденту, приблизно у трьох кілометрах від входу в шахту, вранці у четвер. Медики стабілізували його пораненого 21-річного колегу та вивезли із шахти напередодні ввечері, повідомила місцева влада.

За словами поліції штату, чоловік отримав травми нижньої частини тіла та залишився у лікарні у четвер.

Інші 29 шахтарів, які теж перебували під землею на момент обвалу, знаходились у «захисній капсулі», що дозволило їм вижити.

Читайте також: В Україні зростає видобуток вугілля на державних шахтах - Міненерго

Профспілка різко розкритикувала інцидент, який розслідуватиме регулюючий орган на підприємстві. У профспілці повідомили, що шахтарі видобували золото у ручний спосіб – з використанням ручного бура для буріння гірської породи. На деяких шахтах країни використання цієї технології заборонили з міркувань безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок на півночі М’янми внаслідок аварії на нефритовій шахті одна людина загинула і четверо травмовані, близько 30 осіб вважаються зниклими безвісти.

Фото: Victory Minerals

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-