Данія планує розпочати призов жінок до армії

Данія планує розпочати призов жінок до армії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Метте Фредеріксен заявила, що Данія хоче збільшити кількість молодих людей, які проходять військову службу, поширивши призов на жінок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

В країні також планують збільшити тривалість служби із 4 до 11 місяців як для чоловіків, так і для жінок, сказала вона. Так, призовники спочатку проходитимуть п’ять місяців базової підготовки, а потім ще шість місяців - оперативну службу разом із додатковою підготовкою.

«Ми не переозброюємося, тому що хочемо війни. Ми переозброюємося, бо хочемо цього уникнути», – заявила Фредеріксен на пресконференції.

Читайте також: Літаки F-16 від Данії з’являться в Україні до літа - прем'єрка

Вона додала, що данський уряд хоче досягти «повної рівності між статями».

Згідно з офіційними даними, у Данії наразі є до 9000 професійних військовослужбовців на додачу до 4700 призовників, які проходять базову підготовку. Уряд скандинавської країни хоче збільшити кількість призовників на 300 осіб і досягти 5000.

У минулому році у Данії було 4717 призовників. Жінки, які проходили військову службу, становили 25,1% від загальної кількості призовників, свідчать офіційні дані.

За словами міністра оборони країни Троельса Люнда Поульсена, плани уряду щодо змін у військовій службі будуть внесені до законодавства у 2025 році та набудуть чинності у 2026 році.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-