У Мінську суд ліквідував інформагентство «БелаПАН»

У Мінську суд ліквідував інформагентство «БелаПАН»

Укрінформ
Суд у Мінську ліквідував приватну інформаційну агенцію ЗАТ «БелаПАН» за позовом прокуратури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на службу інформації прокуратури Мінська.

Згідно з повідомленням, суд за позовом прокуратури Первомайського району Мінська ліквідував «організацію, причетну до екстремістської діяльності».

Як заявили в прокуратурі, «виявлено неодноразові та грубі порушення податкового законодавства, а також законодавства про державне соціальне страхування» з боку цієї організації.

З урахуванням «встановлених обставин» прокурор Первомайського району Мінська подав до Господарського суду Мінську позовну заяву про ліквідацію ЗАТ «БелаПАН».

Як повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, керівники ЗАТ «БелаПАН» перебувають в ув'язненні за політичними мотивами, діяльність агенції призупинено.

Рішення не оскаржувалось та набрало законної сили.

Агенція припинила роботу у Білорусі в листопаді 2021 року, коли Комітет держбезпеки визнав БелаПАН «екстремістським формуванням».

БелаПАН був першим незалежним інформаційним агентством у Білорусі. У серпні 2018 року співробітники БелаПАН разом з редакцією Tut.by були затримані як фігуранти «справи БелТА».

6 жовтня 2022 року суд оголосив вироки фігурантам справи «БелаПАН». Медіаменеджера Андрія Александрова засудили до 14 років позбавлення волі, його дружину Ірину Злобіну - до 9 років, ексдиректора агентства БелаПАН Дмитра Наважилова - до 6 років, головного редактора та директора БелаПАН Ірину Левшину - до 4 років.

Читайте також: ЄС ще на рік продовжив санкції проти режиму в Білорусі

Як повідомлялося, Мінський обласний суд засудив до п'яти років колонії посиленого режиму громадянина Олександра Гончарова за переказ грошей полку імені Кастуся Калиновського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-