Британія приєднається до США у відкритті морського коридору допомоги сектору Гази

Британія приєднається до США у відкритті морського коридору допомоги сектору Гази

Укрінформ
Британський міністр закордонних справ Девід Кемерон оголосив, що Сполучене Королівство приєднається до США у відкритті надзвичайного морського коридору для доставки додаткової допомоги до сектору Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Люди у Газі вкрай потребують гуманітарної допомоги», – заявив Кемерон.

«Ми продовжуємо закликати Ізраїль допускати більше вантажівок до сектору Гази, оскільки, це найшвидший спосіб надати допомогу тим, хто її потребує», - додав він.

Ці заяви були зроблені через день після того, як президент Джо Байден оприлюднив плани американських військових створити тимчасовий морський порт для доставки додаткової допомоги в Газу.

Ізраїль наполягає на тому, що кількість допомоги, яку можна ввезти до Гази, «не має обмежень», але його режим перевірки вантажівок з гуманітарною допомогою означає, що допомога надходить надто повільно.

Розслідування CNN показало, що ізраїльтяни найчастіше розвертають товари, зокрема, анестетики, кисневі балони, вентилятори та системи фільтрації води.

Читайте також: США збудують у Газі тимчасовий порт для доставки гуманітарної допомоги

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 р. ХАМАС вторгся в Ізраїль та почав убивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях сприяла звільненню близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектору Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-