Байден звинуватив Трампа у блокуванні закону про заходи боротьби з мігрантами

Байден звинуватив Трампа у блокуванні закону про заходи боротьби з мігрантами

Укрінформ
Президент США Джо Байден виступив з критикою експрезидента Дональда Трампа, який, за його словами, завадив ухваленню Конгресом заходів посилення боротьби з мігрантами на американсько-мексиканському кордоні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це він сказав у четвер у Конгресі США, виступаючи зі зверненням «Про стан справ у країні».

«Мені сказали, що мій попередник, – зазначив Байден (під час 60-хвилинного він щоразу називав Трампа «мій попередник»), – дзвонив республіканцям у Конгресі й вимагав, аби вони заблокували законопроєкт. Він вважає, що це (ухвалення закону) було б політичною перемогою для мене й політичною поразкою для нього. Справа не в ньому чи в мені. Це було б перемогою для Америки».

За словами президента, ситуацію з ухваленням закону можна поправити. «Ми можемо сваритися через кордон чи можемо це виправити. Я готовий це виправити. Надішліть мені законопроєкт про кордон зараз!» – звернувся він до конгресменів.

Байден назвав підготовлений раніше документ «двопартійним законопроєктом з найжорсткішим набором реформ у сфері безпеки кордонів, які ми коли-небудь бачили в цій країні».

Читайте також: Байден готовий закрити кордон із Мексикою, якщо ухвалять відповідний законопроєкт

Він передбачав збільшення чисельності прикордонників, міграційних суддів та співробітників з питань надання притулку для прискорення розгляду справ, які накопичилися за багато років, а також низку обмежень для в’їзду в країну.

«Ми можемо сваритися через кордон, а можемо це виправити. Я готовий це виправити Надішліть мені законопроєкт про кордон зараз», – сказав Байден.

Як повідомлялося, попри заклики республіканців посилити боротьбу з міграцією, вони відкинули узгоджений двопартійний проєкт, який передбачав також надання допомогу Україні. Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон теж відмовився його розглядати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-