Суд у Москві продовжив арешт трьом адвокатам Навального

Суд у Москві продовжив арешт трьом адвокатам Навального

Укрінформ
Басманний районний суд Москви продовжив до 13 червня термін арешту адвокатів загиблого опозиціонера Олексія Навального - Вадима Кобзєва, Олексія Ліпцера та Ігоря Сергуніна. Це було перше засідання після смерті Навального.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний портал Медіазона.

Зазначається, що запобіжний захід Ігорю Сергуніну продовжували окремо, Вадиму Кобзєву та Олексію Ліпцеру — разом. На відміну від попередніх засідань, розгляд клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою Кобзєва та Ліпцера відбувався у відкритому режимі.

Засідання суду, на якому продовжили арешт адвокатам Навального, стало першим після того, як ФСВП Росії 16 лютого повідомила про смерть Навального в колонії в Ямало-Ненецькому окрузі.

Читайте також: Європейський Союз наполягає на міжнародному розслідуванні смерті Навального

Як повідомлялося, адвокатів, які захищали Олексія Навального, звинуватили в участі в екстремістській спільноті через те, що вони передавали інформацію від політика, який перебував у колонії, його команді. Кобзєв, Ліпцер та Сергунін були заарештовані у жовтні 2023 року.

Ще двоє адвокатів Навального — Ольгу Михайлову та Олександра Федулова, які перебувають за межами Росії, суд заарештував заочно в лютому 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-