В Афганістані таліби заарештовують жінок за порушення ісламського дрес-коду

В Афганістані таліби заарештовують жінок за порушення ісламського дрес-коду

Укрінформ
Таліби почали заарештовувати жінок в Афганістані за недотримання указу про носіння хіджабу.

Про це сказала на брифінгу спецпредставник генсека ООН в Афганістані Роза Отунбаєва, передає Укрінформ.

За її словами, через нещодавні свавільні арешти афганських жінок за нібито порушення ісламського дрес-коду, жіноче населення тепер боїться з'являтися в публічних місцях.

«Відмова жінкам і дівчаткам у доступі до освіти та роботи, а також їх відсторонення від багатьох аспектів суспільного життя завдали величезної шкоди психічному та фізичному здоров'ю, а також засобам існування», - сказала Отунбаєва.

Вона наголосила на репресіях проти жінок та дівчат, публічних проявах насильства, зокрема тілесних покараннях та смертній карі, відсутності інклюзивного врядування та маргіналізації меншин.

Отунбаєва закликала талібів скасувати введені обмеження, які порушують права жінок та дівчат, оскільки, за її словами, «чим довше вони діятимуть, тим більше шкоди вони завдадуть».

Читайте також: В Афганістані таліби провели публічну страту перед тисячами людей

Як повідомляв Укрінформ, в Афганістані після виведення іноземних військ у 2021 році та переходу влади до талібів понад тисяча мирних жителів загинули внаслідок бомбардувань та інших актів насильства.

З липня минулого року в Афганістані набуло чинності розпорядження адміністрації Талібану про закриття жіночих салонів краси, що продовжує політику обмеження доступу жінок до громадських місць.

Фото: пресслужба ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-