У Червоному морі пошкоджені три телекомунікаційні кабелі - АР

У Червоному морі пошкоджені три телекомунікаційні кабелі - АР

Укрінформ
Три важливі підводні телекомунікаційні кабелі у Червоному морі були пошкоджені.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише АР.

“Три кабелі на дні Червоного моря, які забезпечують інтернет та телекомунікації у світі, були перерізані”, - йдеться у матеріалі. Агентство нагадує, що водний шлях залишається мішенню для повстанців хуситів у Ємені.

Що саме пошкодило кабелі наразі невідомо. “Раніше були побоювання, що кабелі стануть ціллю атак хуситів, які називають своєю метою примус Ізраїлю до припинення війни проти Хамасу у секторі Гази. Утім хусити заперечують що атакували кабелі”, - стверджує АР.

Агентство нагадує, що критично важливий для мореплавства маршрут з Азії та Близького Сходу до Європи через Червоне море вже має значні перешкоди, але “саботаж телекомунікаційних ліній може ще більше загострити кількамісячну кризу”.

За даними компанії-оператора, пошкодженими кабелями проходило близько 25% усього червономорського трафіка. “У компанії назвали маршрут Червоним морем критичним для обміну інформацією між Азією та Європою та заявили, що почали перенаправляти трафік”, - стверджує АР.

Читайте також: Хусити пошкодили підводні кабелі зв'язку, які з’єднують Європу з Азією - ЗМІ

Додамо, що загалом дном Червоного моря пролягає 14 телекомунікаційних кабелів, утім пошкодити їх досить складно, оскільки вони лежать на глибині у кількасот метрів. “Все ж кабелі можуть бути перерізані якорями, в тому числі тими, які скидають пошкоджені обстрілами судна. Судно, яке дрейфує й шкрябає якорем дно, може бути винуватцем”, - зауважує АР.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-