У Росії на акціях прощання з Навальним затримали пів сотні активістів

У Росії на акціях прощання з Навальним затримали пів сотні активістів

Укрінформ
У Росії в день похорону російського опозиціонера Олексія Навального затримали 56 активістів у 14 містах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний портал "ОВД-Инфо".

У Москві, де відбулося поховання, затримано щонайменше шістьох активістів. Найбільше затримань у Новосибірську - 18. В Єкатеринбурзі - 10 затриманих. Також затримання зафіксовані у Воронежі та Воронезькій області, Казані, Нижньому Новгороді, Санкт-Петербурзі, Владикавказі, Улан-Уде, Сочі та інших містах.

Радіо Свобода веде моніторинг ситуації за російськими медіа та Телеграм-каналами. Згідно з ним, серед затриманих у Новосибірську - незалежний депутат міськради Антон Картавін та помічник іншого незалежного депутата Михайло Рязанцев. На відеозаписах чути заклики поліцейських припинити участь у "несанкціонованій акції".

Читачі проєкту «Сибирь.Реалии» повідомляють, що всіх, хто приходить покласти квіти до пам'ятника в Новосибірську, одразу відводять до автозаків для перевірки документів: «Забирають паспорти, записують на якийсь папірець номери телефонів і цікавляться, з якою метою прийшли».

Читайте також: У Москві затримали адвоката Навального - ЗМІ

В Єкатеринбурзі за покладання квітів, за даними місцевих медіа, затримані щонайменше 10 осіб.

Як повідомлялося, сьогодні у церкві «Втамуй моя печалі» у спальному районі Мар'їно Олексія Навального відспівали. Після чого його поховали на Борисовському цвинтарі. На прощання із загиблим опозиціонером прийшли посол США Лінн Трейсі, посол Німеччини Олександр Граф Ламбсдорфф, посол Франції П'єр Леві та дипломатичні представники деяких інших країн Євросоюзу. Люди, які прийшли попрощатися, вишикувалися в довгу чергу до храму та до цвинтаря. Проте встигли не всі.

Поховали російського опозиціонера під пісню Френка Сінатри My Way та мелодію з його улюбленого фільму «Термінатор-2».

Фото: RFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-