Трамп переміг на праймеріз у Мічигані

Трамп переміг на праймеріз у Мічигані

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп виграв праймеріз Республіканської партії у штаті Мічиган у вівторок. Його суперниця, Ніккі Гейлі, посіла друге місце.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За даними Edison Research, після підрахунку 58% передбачуваних голосів республіканців Трамп отримав 67% підтримки, а Гейлі – 27%.

Очікується, що штат Мічиган відіграє вирішальну роль у президентських виборах у Сполучених Штатах 5 листопада. Під час виборів у 2020 році чинний президент країни Джо Байден випередив Трампа у Мічигані на 2,8%, йдеться у матеріалі.

«Ми повинні виграти 5 листопада, і ми збираємося виграти масштабно, і це не буде схоже ні на що, що будь-хто будь-коли бачив. Це буде фантастично. Ми виграємо Мічиган, ми виграємо все», – заявив Трамп, звертаючись до своїх прихильників у штаті.

Водночас, як пише агентство, попри програш Гейлі Трампу усіх праймеріз, вона добре виступала серед поміркованих виборців.

Джо Байден теж виграв праймеріз Демократичної партії у Мічигані 27 лютого. Після підрахунку майже половини передбачуваних голосів демократів Байден отримав 80% підтримки. Але протестне голосування демократів, обурених підтримкою війни Ізраїлю проти угруповання ХАМАС у секторі Гази, перевершило очікування організаторів.

У Мічигані багато представників арабської американської громади, які підтримали Байдена у 2020 році, а також деякі прогресивні демократи, невдоволені через підтримку американським президентом наступу Ізраїлю в анклаві.

Читайте також: Гейлі назвала Трампа катастрофою для Республіканської партії

«Я хочу подякувати кожному жителю Мічигану, чий голос був почутий сьогодні. Реалізація права голосу та участь у нашій демократії – це те, що робить Америку великою. Дональд Трамп загрожує затягнути нас ще далі у минуле, прагнучи помсти і відплати», – сказав Байден після праймеріз у вівторок.

Як повідомлялося, експрезидент США Дональд Трамп здобув перемогу на президентських праймеріз Республіканської партії в Південній Кароліні.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-