ЦАХАЛ виявив 10-кілометровий тунель під лікарнею та університетом на півночі Гази

ЦАХАЛ виявив 10-кілометровий тунель під лікарнею та університетом на півночі Гази

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю повідомила, що виявила велику мережу тунелів ХАМАС у центральній і північній частинах Гази, які проходять під лікарнею та університетом.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

За даними ЦАХАЛ, мережа тунелів довжиною понад 10 кілометрів проходить під лікарнею Турецько-Палестинської дружби і розташованим поруч університетом і сягає аж до району Зейтун у місті Газа.

Тунель використовувався бойовиками ХАМАС як в місті Газа, так і в центральних таборах для переміщення бойовиків між цими районами.

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що виявила в тунелях житлові приміщення, ванні кімнати і склади зброї, а також тіла кількох бойовиків ХАМАС.

Читайте також: Сектор Гази потребує «плану Маршалла» для повоєнного відновлення - ООН

Військовослужбовці елітного інженерного підрозділу "Яхалом", піхотної бригади "Нахаль" та інших підрозділів 162-ї дивізії здійснили рейд по підземних ходах. Після чого основні ділянки мережі тунелів були зруйновані в результаті потужного вибуху.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден висловив сподівання, що вже до початку наступного тижня буде досягнуто припинення вогню в секторі Гази у конфлікті між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС.

Фото: Israel Defense Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-