Норвезький круїзний лайнер не пустили на Маврикій через загрозу холери

Норвезький круїзний лайнер не пустили на Маврикій через загрозу холери

Укрінформ
Маврикій не дав дозволу норвезькому круїзному лайнеру Norwegian Dawn пришвартуватися у столиці Порт-Луї через побоювання щодо можливого спалаху холери на борту.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Влада Маврикію заявила, що рішення прийнято «з метою уникнення будь-яких ризиків для здоров'я» населення держави.

На Norwegian Dawn щонайменше 15 людей перебувають в ізоляції через підозру на холеру. Вчора в них узяли аналізи, результати, як очікується, будуть відомі завтра.

За словами представника Norwegian Cruise Line Holdings, у пасажирів з'явилися легкі симптоми шлункового розладу під час подорожі до Південної Африки. Голландський пасажир розповів виданню BN DeStem, що капітан сказав їм, що на борту може бути спалах холери.

Норвезький лайнер прибув на Маврикій у суботу ввечері, на день раніше, ніж мав би, оскільки не зупинявся на острові Реюньйон.

Читайте також: Через спалах холери у Замбії знову відклали початок навчального року

На судні перебувають 2184 пасажири і 1026 членів екіпажу. Близько 2000 з них планували зійти в Порт-Луї, і ще 2000 мали піднятися на борт. Вони зможуть зробити це 27 лютого, заявив речник Norwegian Cruise Line.

За останні кілька місяців на півдні Африки сталися спалахи холери, найбільше постраждала Замбія. За даними ООН, з січня 2023 року щонайменше 188 тисяч людей заразилися холерою в семи країнах на півдні континенту. Понад 3 тисячі людей померли.

Читайте також: У Зімбабве кількість випадків холери перевищила 3 тисячі

Як повідомляв Укрінформ, з жовтня минулого року в Замбії виявили 13 866 випадків захворювання на холеру. У столиці країни місті Хараре через спалах хвороби, який забрав життя десятків людей, було оголошено надзвичайний стан.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-